Bar Socio

DRUKWERK

De klantvraag

Als freelance ontwerper kreeg ik in het najaar van 2021 via Team F de opdracht om menukaarten te ontwerpen voor Bar Socio. Deze in 2019 opgerichte borrelbar is ondertussen een bekende hotspot in Nijmegen. Vanwege de groei en populariteit werd het tijd om de menukaarten in een nieuw jasje te steken. Ook wilde eigenaresse Lisa gaan werken met een kaaskaart, naast de foodkaart en drankkaart.

De doelgroep

Bar Socio richt zich op mensen uit regio Nijmegen die houden van borrelen in een kleine maar gezellige bar.

Het proces

Samen met Lisa brainstormde ik over de nieuwe formaten van de menukaarten. De huidige menukaarten waren gedrukt op A4 formaat, maar het leek ons leuk om te experimenteren met andere formaten. Zie hieronder de nieuwe afmetingen van de drie menukaarten.

Na het vaststellen van de formaten, ging ik aan de slag met het design. Bar Socio heeft al een huisstijl, dus die kleuren en lettertypes gebruikte ik bij het ontwerpen van de menukaarten. Ik keek naar een logische indeling van categorieën en positionering van alle drankjes en gerechten. De eerste opzet bekeek ik samen met Lisa, ze had nog een aantal kleine opmerkingen en tekstuele wijzigingen, maar ze was erg tevreden met het ontwerp. Bekijk hieronder de definitieve menukaarten, of neem een bezoekje aan Bar Socio en bekijk ze in het echt!