Ka-TEK

BRANDING, DRUKWERK, UX & WEBDESIGN

De klantvraag

Eind 2020 werd ik benaderd door Katja van het bedrijf Ka-TEK. Katja is sinds 2001 werkzaam als zelfstandig gediplomeerd leverancier van therapeutische elastische kousen, ook wel bandagiste genoemd. Het bedrijf bestaat dus al jaren, maar er was nooit een logo of huisstijl ontworpen. Ook was de naam van het bedrijf altijd de naam van eigenaresse Katja. Per 1 januari 2021 wil Katja een frisse start maken onder de nieuwe naam Ka-TEK. Bij deze naam hoort natuurlijk een passende branding en website, daarvoor benaderde ze mij.

De doelgroep

Het grootste deel van Ka-TEK’s doelgroep bestaat uit 50-plussers. Het logo, de lettertypes en de website moeten daarom duidelijk en goed leesbaar zijn. Daarnaast moet de website eenvoudig zijn zodat de bezoekers gemakkelijk door de pagina’s kunnen navigeren.

Het proces

Ik startte met het ontwerpen van een logo. Katja gaf aan dat het logo niet perse een kous of been hoeft te zijn, een abstracte vorm of de letter K leek haar ook mooi. Daarnaast wilde ze graag warme kleuren gebruiken. Met deze briefing ging ik aan de slag met schetsen. Twee logo’s werkte ik digitaal uit en bekeek ik samen met Katja.

Katja gaf de voorkeur aan het logo met de grote letter K. Na een aantal kleine aanpassingen in kleur en typografie, was het definitieve logo klaar. Rondom dit logo creëerde ik een complete branding.

Vervolgens was de website aan de beurt. De website dient voornamelijk als informatiebron, maar daarnaast wil Katja ook vertrouwen uitstralen naar haar patiënten. Daarom voegde ik de pagina Over Ka-TEK toe. Zo krijgen de bezoekers een beter beeld bij het gezicht achter het bedrijf. Ook wek ik vertrouwen door de transparantie over de werkwijze op de Service pagina en het laagdrempelige contact op de Contact pagina.