Studio Zuid

BRANDING, DRUKWERK, SOCIAL MEDIA

De opdracht

Van september 2020 tot januari 2021 volgde ik de minor Graphic Design op de Fontys in Tilburg. Voor een project van tien weken richtte ik samen met vier medestudenten een eigen ontwerpbureau op, genaamd Studio Zuid. We ontwierpen een eigen huisstijl waarmee we professionaliteit, warmte en positiviteit uit wilden stralen. 

De doelgroep

Met Studio Zuid gingen we op zoek naar bedrijven die we konden helpen met een grafische uitdaging of probleem. Daarbij richtten we ons op kleine en startende bedrijven in Noord-Brabant. 

Het proces

We begonnen met schetsen voor een logo. Hieronder staat een afbeelding van mijn schetsboek. 

Als groep kozen we ervoor om mijn schets (de bovenste op de rechterpagina) verder uit te werken. Ik vertaalde de schets naar een digitaal ontwerp. Daarna probeerden we verschillende kleurcombinaties uit, maar kozen uiteindelijk toch het zwart-wit logo rechtsboven. Door de eenvoud vonden wij dit logo het krachtigst. 

Omdat het logo zwart-wit is, besloten we gekleurde stijlelementen te gebruiken. We kozen voor de kleur oranje in verschillende tinten. Als stijlelementen gebruikten we ronde abstracte vormen.