Verhees Auto's

SOCIAL MEDIA, UX & WEBDESIGN

De klantvraag

Als freelance ontwerper werkte ik samen met Team F om een nieuwe website te ontwikkelen voor Verhees Auto’s, een autogarage in Weurt (vlakbij Nijmegen). De vorige website was door omstandigheden uit de lucht, dus eigenaar Job wilde zo snel mogelijk een nieuwe website online. Daardoor was het een project met enige spoed, maar Job vond het ook belangrijk dat de website goed werkt en aansluit bij de merkidentiteit. Naast de website ging ik aan de slag met de social media uitingen van Verhees Auto’s. 

De doelgroep

Verhees Auto’s richt zich op particuliere en zakelijke klanten in de regio Nijmegen. Het is belangrijk dat deze klanten snel en makkelijk de informatie die ze zoeken kunnen vinden op de nieuwe website.

Het proces

Nadat ik met Job had afgestemd welke onderdelen hij graag terug wilde zien op de website, begon ik met schetsen. Zo visualiseer ik mijn ideeën zodat ik deze later makkelijk om kan zetten in digitale ontwerpen. Ik startte met het schetsen en ontwerpen van de homepagina.

Home

Samen met Job bekeek ik het ontwerp van de homepagina. Ik wilde weten of Job tevreden was met deze stijl en elementen, zodat ik in dezelfde lijn door kon gaan met de overige pagina’s. Job was erg positief, dus ik ging aan de slag met de rest van de website. Zie hieronder mijn ontwerpen van de andere pagina’s.

Na het ontwerpen van alle pagina’s zat ik weer samen met Job om alles te bespreken. Hij had een aantal kleine opmerkingen. Toen ik deze had verwerkt was het tijd om de website te bouwen. Dit heeft Marc, een collega van Team F, gedaan. Hij heeft mijn ontwerp gerealiseerd tot een werkende website.

Vervolgens ging ik aan de slag met de social media uitingen van Verhees Auto’s. Met de huisstijl van de website maakte ik templates voor social media posts. Met deze templates zorg ik ervoor dat de social media posts consistent zijn en professioneel ogen. Ik maakte templates voor auto’s die nieuw binnen zijn, reviews en informatieve berichten. Daarnaast schrijf ik ook de omschrijving bij de berichten.